Miriams familj hittade balansen i vardagen

”Det var en dag när jag bara kände att nej, nu räcker det, så här kan vi inte ha det” säger Miriam Becker Jones. Det har gått snart ett år sedan Miriam och hennes familj bestämde sig för att hitta lösningar för att få en mer harmonisk tillvaro hemma. Stress ledde till sura miner från hela familjen, och det tycktes sällan finnas tid att bara sitta ner och umgås.

Anna Lindroth
anna@squaddy.se

– Vi hann knappt ses alls i familjen, och alla var bara arga på varandra hela tiden. Jag för att jag kände att jag fick göra nästan allt hemma själv fast vi är fem som bor här, och resten av familjen för att de tyckte att jag bara tjatade hela tiden. Vi var liksom tvungna att göra nåt.

Miriam och äldsta dottern Julia har fått en mycket bättre relation det senaste året. “Det är klart vi bråkar ibland men det är mycket mindre nu är förut, vi har mycket roligare hemma”, säger Julia.

Vi har blivit en harmonisk familj

Något har de verkligen lyckats med, för det jag möts av är en harmoniskt familj som uppenbart gillar att umgås med varandra. När storasyster Julia, 16, avbryter sitt plugg för att komma ner och se varför det är sånt liv, är det för att minstingen Thelma, 6 år, är i full färd med att ansiktsmåla den till hälften underhållna, till hälften motvillige storebror Oscar, 13. Förändringarna familjen gjorde kan tyckas ganska marginella på papperet, men för familjen Becker Jones har det förändrat stämningen hemma helt.


Trött på att sälja kakor eller strumpor? Testa en modernare tjänst
som är roligare och enklare! Läs mer om Squaddy här.


– Det första jag gjorde var nog att sluta göra oändliga to do-listor, och istället började göra priolistor. Så istället för att bara skriva ner allt som måste göras i en oändlig rad, satte jag mig ner och prioriterad dem. Nu när jag har gjort de första viktigaste punkterna kan jag släppa stressen, och ofta inser jag att punkterna i slutet kanske inte ens var så viktiga.

Minstingen Thelma efter attacken på storebror Oscar.

– Det första jag gjorde var nog att sluta göra oändliga to do-listor, och istället började göra priolistor. Så istället för att bara skriva ner allt som måste göras i en oändlig rad, satte jag mig ner och prioriterad dem. Nu när jag har gjort de första viktigaste punkterna kan jag släppa stressen, och ofta inser jag att punkterna i slutet kanske inte ens var så viktiga.

Något annat Miriam gjorde var att börja delegera större ansvar till barnen än tidigare, och lita på att de klarar det. Hon förklarar att hon själv blev förvånad över hur mycket mer ansvar de klarar av än vad hon tidigare gett dem, med egna ansvarsområden som de är “chef” över.

De senaste månaderna har Oscar tränat på gitarr med pappa Mathias. “Jag började spela ungefär i samma ålder, så det är kul att han är intresserad!”, säger Mathias.

– Det är ju självklart egentligen att en 13-åring kan klara av att sortera tvätten och återvinna tidningar, och att en 16-åring definitivt klarar att laga middag till familjen varje torsdag och ansvara för att hålla hallen snubbelfri. För oss var det bara att vara tydliga med våra förväntningar och låta dem styra och be om hjälp när de behöver, istället för att anta att de behöver hjälp. Samma sak med försäljningar till fotbollslaget och sånt. Förut kunde jag ta med alla kakburkar Oscar skulle sälja till kontoret och liksom göra jobbet åt honom, men det gör jag inte nu, och han löser det verkligen hur bra som helst på egen hand. Jag upplever att han tycker att det är mycket roligare nu faktiskt och hela laget tar fler initiativ.

Plötsligt hörs Oscars röst från vardagsrummet:

– Men ärligt, det blev ju sjukt mycket roligare när vi fick bestämma nåt själv och typ välja vad vi skulle sälja, vem vill gå runt och sälja såna pensionärsgrejer liksom?

Vad är Squaddy?

Squaddy är den enklaste och roligaste tjänsten för klasser och lag som vill tjäna pengar till lag- eller klasskassan. Läs mer om Squaddy
Saga

Starta ett squad i appen

Ladda ner appen och starta ert Squad! Det här kan vem som helst i klassen eller laget göra, och det måste inte vara er kontaktperson.

Bjud in medlemmar och börja sälj direkt

I appen kan ni enkelt bjuda in medlemmar genom att dela en kod. Börja sälj direkt — med appen eller genom att dela er webshop.

Verifiera ert squad

En kontaktperson över 18 år (t ex förälder) ska verifiera ert squad. Det tar ca 2 minuter och sker enkelt via ett elektroniskt avtal och Bank-ID.

Leverans och utbetalning

När som helst kan ni enkelt avsluta säljrundan. Varorna levereras inom 2-4 dagar och utbetalning sker i en klumpsumma till önskat bankkonto.